Předehřej troubu na 180°C, na dno trouby umísti plech s vodou (=vodní lázeň). Dortovou formu vylož pečícím papírem a vymaž pořádně máslem, jak papír, tak boky formy. Sušenková krusta – sušenky rozdrť v mixéru, přidej máslo (nerozpuštěné). Opět rozmixuj, nech minutku odpočinout, znovu rozmixuj. Výsledná sušenková hmota tvoří slepence a hrudky. Sušenkovou hmotu dej do vyložené formy a pečlivě upěchuj skleničkou s rovným dnem (lžící). Dej do trouby na 180°C na 10 minut. Nechej odpočinout chvíli venku a pak dej vychladit do lednice. Smíchej tvaroh, lučinu, smetanu, až je náplň tekutá, přidej cukr, med. Po jednom přidávej žloutky. Z bílků vyšlehej sníh a po lžících jej vmíchej do náplně. Hmotu opatrně vlij na sušenkový základ. Nech pět minut odpočinout. Trouba musí být předehřátá na 160°C, dej do trouby a 30 minut NEOTVÍREJ, jinak hrozí propadnutí koláče. Po dopečení nech koláč ve vypnuté troubě s dvířky pootevřenými o nějakých 5 cm a vyčkej, až koláč vychladne na pokojovou teplotu – cca 1,5 hod. Teprve poté jej můžeš dát do lednice. Nech přes noc v lednici. Koláč se nejlépe krájí nožem ponořeným na chvíli do horké vody a otřeným dosucha. Na každý řež opakujte očištění a nahřátí nože.