Loading...

Jáhelník s jablky a povidly


Ingredience

reset

Hlavní

150
gr
2
lžíce
nebo med
3
lžíce
750
ml
450
gr
gr
80
gr
2
lžíce
špetka

Info o jídle

Počet vaření: 1 krát

Naposledy vařeno: 06.04.2023 7:07:20

Chutnost: Chutný (55)

zdroj: https://kitchenette.cz/clanek/147-jahelnik-se-svestkami-a-jablky

Naplánovat vaření

Příští vaření

  1. Uvařte jáhlovou kaši z dobře propraných jáhel, špetky soli a 750 ml tekutiny. Můžete použít jakékoli alternativní mléko nebo třeba jablečnou šťávu. Vařte při středním výkonu, občas zamíchejte, dokud nedocílíte kašovité konzistence. Hotovou kaši doslaďte podle chuti jedním ze sirupů, v případě jablečné šťávy už nebude třeba doslazovat vůbec.
  2. Předehřejte troubu na 180°C. Než Vám trochu vystydne kaše, připravte si jablka. Nastrouhejte je a smíchejte se skořicí, škrobem a hrozinkami.
  3. Do vymazané dortové formy (průměr 24 cm) lžící rozprostřete po celém dně menší polovinu kaše. Na vrstvu kaše rozetřete poloviční množství povidel, přidejte vrstvu jablečné směsi a zase povidla. Náplň uzavřete poslední vrstvou jahelné kaše a dejte péct na cca 40 minut.

 Předchozí  Všechny recepty Další