Uvařte jáhlovou kaši z dobře propraných jáhel, špetky soli a 750 ml tekutiny. Můžete použít jakékoli alternativní mléko nebo třeba jablečnou šťávu. Vařte při středním výkonu, občas zamíchejte, dokud nedocílíte kašovité konzistence. Hotovou kaši doslaďte podle chuti jedním ze sirupů, v případě jablečné šťávy už nebude třeba doslazovat vůbec.
Předehřejte troubu na 180°C. Než Vám trochu vystydne kaše, připravte si jablka. Nastrouhejte je a smíchejte se skořicí, škrobem a hrozinkami.
Do vymazané dortové formy (průměr 24 cm) lžící rozprostřete po celém dně menší polovinu kaše. Na vrstvu kaše rozetřete poloviční množství povidel, přidejte vrstvu jablečné směsi a zase povidla. Náplň uzavřete poslední vrstvou jahelné kaše a dejte péct na cca 40 minut.