Loading...

Květákové karbanátky


Ingredience

reset

Hlavní

100
gr
0,5
lžička
1
ks
4
lžíce
2
ks
1
hrst
4
lžíce
2
ks

Info o jídle

Chutnost: Chutný (52)

zdroj: kniha Nejez blbě

Naplánovat vaření

Příští vaření

  1. Květák uvařte (s kmínem) doměkka.
  2. Květák sceďte a mačkadlem na brambory nebo vidličkou rozmačkejte. Přidejte nastrouhanou mrkev, sýr, vejce a nasekané bylinky, mírně osolte a opepřete.
  3. Poté začněte přidávat strouhanku a mouku. Těsto na karbanátky by mělo být tak husté, aby se z něj placičky dobře tvarovaly, proto množství strouhanky a mouky upravte podle potřeby.
  4. Placičky lehce poprašte strouhankou a opékejte na troše rozpáleného řepkového oleje dozlatova.

 


 Předchozí  Všechny recepty Další