Loading...

Lasagne pro našeho tatínka ❤️


Ingredience

reset

Hlavní

1
ks
panzanni
2
stroužek
1
ks
1
ks
0,5
ks
balení
2
ks
1
ks
80
gr
1
ks
plechovka
1
ks
špetka

Info o jídle

Počet vaření: 1 krát

Naposledy vařeno: 26.06.2023 12:56:05

Chutnost: Chutný (85)

zdroj: https://www.kucharkaprodceru.cz/lasagne-recept/ https://www.kaufland.cz/recepty/vyhledat-recept/recept.vegetarianske-lasagne.r_id=CZ_691.html

Naplánovat vaření

Příští vaření

  1. Cuketu nastrouháme na kolečka.
  2. Mrkev si nastrouháme najemno, nakrájíme cibulku, česnek. Osmahneme na másle. Přidáme malý rajčatový protlak. Přidáme plechovku krájených rajčat.
  3. Troubu začněte předehřívat na 180 stupňů. Na dno formy na pečení rozetřete trochu boloňské (omáčka z DM) omáčky a na ni položte první vrstvu těstovin.
  4. Poté potřeme přichystané těstoviny uvařenou směsí, poklademe plátky cukety. Přidej plátky nakrájené mozzarely. Následně potřeme boloňskou omáčkou, přidáme další vrstvu těstovin. (Těstoviny by se měly zopakovat 2x. Vrstva sýru záleží na nás.)
  5. Vrchní vrstva těstovin by měla být potřená velmi tenkou vrstvou omáčky nebo celá pokrytá sýrem.
  6. Pečte cca 40 minut. 10 min před koncem posypte hojně parmazánem.

PS: K cuketě zkus přidat lilek. 

Lilek

Začala jsem lilkem. Omyla jsem ho, osušila a nakrájela na asi půl centimetru široký plátky nebo kolečka. 

Lilek jsem naskládala na plech, kterej jsem vyložila pečícím papírem (na papír jsem na začátku zapomněla, takže na fotce není, ale dejte ho tam určitě) a pak jsem lilek osolila. Osolenej lilek jsem nechala takhle asi dvacet minut “vypotit”.

Vypocenej lilek (znamená to, že pustil vodu) jsem otřela papírovou utěrkou, lehoučce pokapala oliváčem a dala ho do trouby trošku opéct na 180 stupňů asi na patnáct minut.

PPS: Hotovou rajčatovou omáčku kupuju v DM.


 Předchozí  Všechny recepty Další