Loading...

Pad thai s tofu


Ingredience

reset

Hlavní

1
lžíce
na ozdobení
1
lžíce
1
8
gr
110
gr
3
lžíce
180
gr

Info o jídle

Čas vaření: 30

Porce: 2

Chutnost: Chutný (52)

zdroj: https://aktin.cz/pad-thai-s-tofu-ktere-vas-prenese-az-do-samotneho-thajska

Naplánovat vaření

Příští vaření

  1. Rýžové nudle si uvaříme podle návodu na obalu, propláchneme studenou vodou a odložíme bokem. 
  2. Tofu si rozkrojíme na 3 stejné pláty, pomocí papírových utěrek z nich vytlačíme co nejvíce vody a nakrájíme na menší kousky. Osolíme z každé strany a asi 8 minut opékáme na mírném plameni na pánvi s olejem. Pokud chcete tofu křupavé, jemně ho před opečením poprašte kukuřičným škrobem. Tofu pak odložíme bokem.  
  3. Na té stejné pánvi si smícháme sójovou omáčku, vinný ocet (můžeme nahradit limetovou šťávou) a agáve (čekankový) sirup. Přidáme uvařené nudle a podle potřeby přilijeme 2–3 lžíce vody, aby se nudle nelepily na pánev. Dále přidáme nakrájenou mrkev, chvíli opékáme, aby změkla, a nakonec přidáme opečené tofu. Všechno spolu promícháme a ihned podáváme, ideálně s čerstvým koriandrem, opečenými arašídy a kouskem limetky.  

 


 Předchozí  Všechny recepty Další