Rýžové nudle si uvaříme podle návodu na obalu, propláchneme studenou vodou a odložíme bokem.
Tofu si rozkrojíme na 3 stejné pláty, pomocí papírových utěrek z nich vytlačíme co nejvíce vody a nakrájíme na menší kousky. Osolíme z každé strany a asi 8 minut opékáme na mírném plameni na pánvi s olejem. Pokud chcete tofu křupavé, jemně ho před opečením poprašte kukuřičným škrobem. Tofu pak odložíme bokem.
Na té stejné pánvi si smícháme sójovou omáčku, vinný ocet (můžeme nahradit limetovou šťávou) a agáve (čekankový) sirup. Přidáme uvařené nudle a podle potřeby přilijeme 2–3 lžíce vody, aby se nudle nelepily na pánev. Dále přidáme nakrájenou mrkev, chvíli opékáme, aby změkla, a nakonec přidáme opečené tofu. Všechno spolu promícháme a ihned podáváme, ideálně s čerstvým koriandrem, opečenými arašídy a kouskem limetky.