- Na rozpuštěném másle s olejem si v hrnci necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku.
- K jíšce přidáme rajský protlak a ještě vše krátce za stálého míchání smažíme. Vše zalijeme vývarem a pokud vývar nemáme, nic se neděje, postačí nám voda.
- Vše řádně promícháme, přidáme cukr (dle vlastní chuti!) a sůl a rajskou omáčku přivedeme za občasného promíchání k varu. Povaříme cca 10 minut, během vaření dle své chuti případně dosolíme nebo dosladíme.
- Nakonec omáčku jen přecedíme, abychom z ní odstranili koření, a můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
PS: Omáčku vždy dochutím pomocí kečupu. 😎