Loading...

Rajská omáčka pro našeho tatínka ❤️


Ingredience

reset

Hlavní

3
ks
1
ks
80
gr
1
ks
40
gr
90
gr
14
kulička
1
lžíce
10
kulička
200
gr
1,5
lžička
dle chuti
1 300
ml
nebo voda

Naplánovat vaření

Příští vaření

  1. Na rozpuštěném másle s olejem si v hrnci necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku.
  2. K jíšce přidáme rajský protlak a ještě vše krátce za stálého míchání smažíme. Vše zalijeme vývarem a pokud vývar nemáme, nic se neděje, postačí nám voda.
  3. Vše řádně promícháme, přidáme cukr (dle vlastní chuti!) a sůl a rajskou omáčku přivedeme za občasného promíchání k varu. Povaříme cca 10 minut, během vaření dle své chuti případně dosolíme nebo dosladíme.
  4. Nakonec omáčku jen přecedíme, abychom z ní odstranili koření, a můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

PS: Omáčku vždy dochutím pomocí kečupu. 😎


 Předchozí  Všechny recepty Další