Troubu zanète predehrvat na 180 stuphu, chlebickovou Formu vymate máslem a pedive vysypte hrubou moukou.Zbytek mouky odstrante.
V kuchynském robotu zanète trit máslo s cukrem nejprve na malou rychlost, postupne ji zysujie a nastiedni orch Nechte vyslehat do svetlé, husté peny, bude to trat asi 5 minut. Zacátek je proste podobny, jako kdyi trete testo na pravou trenou bábovku.
Než s citronovou stávou, která zabrání rychlému zhnednutí, potom k nim prilite mléko a pridejte vejce. Ve druhé misce metlickou promichete mouku se solí, práskem do peciva a jedlou sodou. Cokoládu velkým ostrým nozem nasekete na hrubsi kousky.
K utrenému máslu strídave pridávejte mouku a banánovou smes a sterkou nebo michacim nástavcem vdy krátce zapracute, ale zbytecne nemichejte déle, nez je potreba. Nakone stejne letmo vmíchejte nasekanou cokoládu a hotové testo nalite do formy.
Zbyvající banán oloupejte, rozkrojte podél a reznou stranou nahonu rodoten, torto ve forme anebo ho ponorte nekam doprostred. Dejte péct do horké trouby na 30 minut, potom snizte teplotu na 160 stupñu a jeste 20-25 minut dopékejte. Hotový chlebiek by mel být vystouplý, zietelne zezlátlý a na dotyk pruzný.
Upeceny banánovy skvost nechte 5 minut chladnout ve forme, potom vyklopte a doprejte mu úplné vychladnuti, net se do nej pustite.