Loading...

Bulgurový salát

😋

Slaná chuťovka

Neznámá chuť


Ingredience

reset

Info o jídle

Čas vaření: 60

Porce: 4

Chutnost: Neznámá chuť (50)

Naplánovat vaření

Příští vaření

Obrázek

Lilek i cuketu omyjte a nakrájejte na centimetrová kolecka.

Rozlozte na prkénko, posolte a nechte 20-30 minut vypotit.

Troubu predehrejte na 200 °C.

Ze zeleniny omyjte prebyteenou sul a vysuste cistou látkovou nebo papírovou uterkou. Poté rozkrájejte na kostiky o strane 1 cm

a presuñte do velké mísy. Do mísy pridejte cibuli nakrájenou na klínky, napul rozkrojená cherry rajeata a cesnek rozmáckly

plochou stranou noze. Pridejte také nasekané oregano a olivory olej a dikladne promíchejte.

Zeleninu rozprostrete na plech vylozeny pecicím papírem. Mezi ni

rozlozte citron nakrájeny na osminky. Vlozte do rozpálené trouby

a pete 20-30 minut, dokud zelenina na porchu nezezlátne.

Bulgur propláchnete pod tekoucí vodou, nasypte do hince

s püllitrem studené vody, privedte k varu a na mírném plameni varte, dokud bulgur nebude tak akorát „na skus", tedy mekký, ale pevný zároveñ. Bude to trvat 10-15 minut. Prebyteenou vodu scedte. Uvareny bulgur dejte do velké mísy, v níz budete salát

míchat, a nechte mírne zehladnout. Ke zchladlému bulguru

michejte okurku nakrájenou na malé kosticky spolu s mátou,

petrzelí a semínky granátového jablka. Promichejte se leící oleje.

Upecenou zeleninu vyjmete z trouby, vymackejte do ní duzinu

petench klínk citronu. Kuru muzete vyhodit. Zeleninu opatre

michete do pripraveného bulgurového základu. Dochutte ¿erstve

namletým peprem, solí, prípadne citronovou stávou.

Salát podávete s nasucho opecenými plátky nebo kostickami sýru

halloumi.

 


 Předchozí  Všechny recepty Další