Loading...

Celerovo-ricottové gnocchi

🍝

Hlavní jídlo

Chutný


Ingredience

reset

Hlavní

300
gr
bulvový
25
gr
220
gr
1
lžíce
řepkový
1
špetka
30
gr
250
gr
1
ks
2
ks

K podávání

Info o jídle

Čas vaření: 75

Porce: 4

Chutnost: Chutný (51)

Naplánovat vaření

Příští vaření

  1. Celer oloupu, nakrájím na 2cm kostky, vhodím jej do
    pekácku, pokapu olejem a osolím. Dám péct do trouby na 200 stupñu na 35-45 minut. Nechám vychladnout.
  2. Do nozového mixéru dám celer, ricottu, nastrouhany parmazán, Zloutky, vejce a párkrát strouhnu
    muskátovým oriskem. Rozmixuju dohladka.
  3. Základ testa preliju do mísy, prisypu mouku a rukou vypracuju mekké témer nelepivé testo.
  4. Pracovni plochu si posypu moukou, testo rozdelím na dily a z kazdého dilu rukou vyválím douhý válecek o průmeru 1,5-2 cm.
  5. Dám varit vodu do velkého hince, silne osolím.
  6. Z jednotlivych váleck odkrajuju asi centimetrové kousky - gnocchi. Vhodím je najednou do vroucí vody.
  7. Varím na ¾ výkonu sporáku, nez vyplavou na povrch + 3 minuty k tomu. Sliju je a nechám okapat. Mohu rovnou podávat. Já je ráda ale jeste opékám na másle
    dokrupava.
  8. Spolus nimi opékám dýñová semínka. Na záver pridám
    zavadnout spenát. Na talíri dopIním parmazánovymi
    plátky.

 Předchozí  Všechny recepty Další