Celer oloupu, nakrájím na 2cm kostky, vhodím jej do pekácku, pokapu olejem a osolím. Dám péct do trouby na 200 stupñu na 35-45 minut. Nechám vychladnout.
Do nozového mixéru dám celer, ricottu, nastrouhany parmazán, Zloutky, vejce a párkrát strouhnu muskátovým oriskem. Rozmixuju dohladka.
Základ testa preliju do mísy, prisypu mouku a rukou vypracuju mekké témer nelepivé testo.
Pracovni plochu si posypu moukou, testo rozdelím na dily a z kazdého dilu rukou vyválím douhý válecek o průmeru 1,5-2 cm.
Dám varit vodu do velkého hince, silne osolím.
Z jednotlivych váleck odkrajuju asi centimetrové kousky - gnocchi. Vhodím je najednou do vroucí vody.
Varím na ¾ výkonu sporáku, nez vyplavou na povrch + 3 minuty k tomu. Sliju je a nechám okapat. Mohu rovnou podávat. Já je ráda ale jeste opékám na másle dokrupava.
Spolus nimi opékám dýñová semínka. Na záver pridám zavadnout spenát. Na talíri dopIním parmazánovymi plátky.