Loading...

Červená čočka na rajčatech s brambory


Ingredience

reset

Hlavní

1
ks
2
lžíce
1
hrnek
(cca 250 ml)
1
ks
konzerva
3
řapík
vlastní
400
ml
(až 500 ml)

K servírování

4
ks
1
ks

Info o jídle

Počet vaření: 6 krát

Naposledy vařeno: 28.02.2024 15:20:44

Chutnost: Zdravý (33)

zdroj: https://www.buchtavtroube.cz/2022/05/cervena-cocka-na-rajcatech-s-focacciou/

Naplánovat vaření

Příští vaření

1.

Cibuli nakrájím nahrubo, řapíkatý celer na tenčí plátky. Oboje vhodím na pánev se lžící oleje. Spolu opékám asi 7 minut.

2.

Čočku propláchnu a nechám okapat.

3.

K opečené cibuli a celeru přisypu čočku, vliju rajčata a 400 ml vody (1 konzervu od rajčat), lehce osolím a promíchám.

4.

Společně vařím asi 20 minut – až je čočka měkká. Občas promíchám, případně doliju vodu. Ochutnám, dosolím a dochutím citrónovou šťávou.

5.

Podávám s brambory, opečeným sýrem halloumi a posypané bylinkami.

 


 Předchozí  Všechny recepty Další