Loading...

Chili sin carne


Ingredience

reset

Hlavní

2
stroužek
1
ks
15
gr
85 %
150
gr
1
lžíce
1
lžička
1
ks
2
lžíce
0,5
lžíce
vlastní
1
ks
konzerva
1
lžíce
1
řapík
1
svitek
vlastní

K servírování

1
ks
vlastní
vlastní

Naplánovat vaření

Příští vaření

1.

V hrnci rozehřejte olivový olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět. Mezitím si mrkev a celer oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Přidejte do hrnce a míchejte na středním plameni 3 až 5 minut, dokud cibule nezezlátne.

2.

Než se tak stane, nasekejte česnek najemno a připravte si koření. Česnek, mletou papriku, oregano a římský kmín vsypte k zelenině a míchejte asi minutu, aby se koření rozvonělo. Poté přidejte protlak, míchejte několik sekund a zalijte rajčaty. Plechovku od rajčat celou vypláchněte vodou a tu nalijte do hrnce. Pro ještě lepší chuť můžete použít zeleninový vývar. Do hrnce vložte skořici, osolte a opepřete a pod poklicí vařte 30 minut.

3.

Fazole v cedníku propláchněte vodou a přidejte do hrnce spolu s čokoládou. Přiveďte k varu a odstavte.

4.

Chilli podávejte s limetkou, zakysanou smetanou, na plátky pokrájenou chilli papričkou a čerstvým koriandrem. Jako přílohu můžete zvolit rýži nebo tortilly. 

 


 Předchozí  Všechny recepty Další