Počet vaření: 1 krát
Naposledy vařeno: 05.05.2024 20:54:30
Chutnost: Chutný (56)
1.
Cibulku si nakrájím na menší kousky, zelenou nať dám stranou. Česnek na plátky. Celer očistím a nakrájím na menší kostky, očištěnou mrkev na tenká kolečka či půlkolečka, řapíkatý celer pokrájím na proužky.
2.
Rozehřeju si ve velkém kastrolu olej a dám na něj zpěnit cibulku i česnek.
3.
Jakmile cibulka zezlátne, přihodím pokrájené celery a mrkev. Společně restuju na vyšší teplotu asi 5–7 minut. Zelenina se musí trochu opéct.
4.
Zatím si oloupu brambory i batátu. Oboje nakrájím na větší kostky.
5.
Do hrnce vsypu mletý koriandr, kurkumu i špetku chilli. Rychle společně zarestuju.
6.
Přisypu brambory i batáty, spolu promíchám. Taktéž přihodím uvařenou cizrnu.
7.
Nyní už jen osolím, raději méně, dosolit můžu i později. A vše zaliju rajčatovou passatou a vodou. Potřebuju, aby veškeré suroviny byly ponořené.
8.
Přiklopím a vařím doměkka. Já vařila asi 25 minut.
9.
Jakmile mám dovařeno, vhodím pokrájenou cuketu, tu nechám už jen prohřát.
10.
Část směsi rozmixuju, aby se stew zahustilo.
11.
Podávám s jasmínovou rýží, posypané zelenou natí z cibulky a řapíkatého celeru a také opečenými kešu ořechy.