Loading...

Cizrnové stew s batátou, cizrnou a rajčatovou passatou


Ingredience

reset

Hlavní

1
ks
(cca 400 gr)
2
ks
(cca 250 gr)
1
ks
menší ks (cca 200 gr)
2
stroužek
2
ks
1
ks
menší
2
ks
1
lžička
1
špetka
(nemusí být)
1
lžička
3
ks
(cca 250 gr)
1
lžíce
350
ml
(může být passata)
3
ks
řapík
vlastní
400
ml
(až 500 ml)

K servírování

1
vlastní
1
hrst
1
vlastní

Info o jídle

Počet vaření: 1 krát

Naposledy vařeno: 05.05.2024 20:54:30

Chutnost: Chutný (56)

zdroj: https://www.buchtavtroube.cz/2021/04/cizrnove-stew/

Naplánovat vaření

Příští vaření

1.

Cibulku si nakrájím na menší kousky, zelenou nať dám stranou. Česnek na plátky. Celer očistím a nakrájím na menší kostky, očištěnou mrkev na tenká kolečka či půlkolečka, řapíkatý celer pokrájím na proužky.

2. 

Rozehřeju si ve velkém kastrolu olej a dám na něj zpěnit cibulku i česnek.

3. 

Jakmile cibulka zezlátne, přihodím pokrájené celery a mrkev. Společně restuju na vyšší teplotu asi 5–7 minut. Zelenina se musí trochu opéct.

4. 

Zatím si oloupu brambory i batátu. Oboje nakrájím na větší kostky.

5. 

Do hrnce vsypu mletý koriandr, kurkumu i špetku chilli. Rychle společně zarestuju.

6. 

Přisypu brambory i batáty, spolu promíchám. Taktéž přihodím uvařenou cizrnu.

7. 

Nyní už jen osolím, raději méně, dosolit můžu i později. A vše zaliju rajčatovou passatou a vodou. Potřebuju, aby veškeré suroviny byly ponořené.

8. 

Přiklopím a vařím doměkka. Já vařila asi 25 minut.

9. 

Jakmile mám dovařeno, vhodím pokrájenou cuketu, tu nechám už jen prohřát.

10. 

Část směsi rozmixuju, aby se stew zahustilo.

11. 

Podávám s jasmínovou rýží, posypané zelenou natí z cibulky a řapíkatého celeru a také opečenými kešu ořechy.

 


 Předchozí  Všechny recepty Další