Loading...

Čočkový dhál s mrkví, batátou a listovým špenátem


Ingredience

reset

Hlavní

1
ks
0,25
ks
3
stroužek
1
ks
250
gr
2
lžíce
1
hrst
200
ml
2
ks
1
ks
700
ml

Info o jídle

Počet vaření: 1 krát

Naposledy vařeno: 14.11.2023 6:27:49

Chutnost: Chutný (56)

zdroj: https://www.buchtavtroube.cz/2020/04/cockovy-dhal/

Naplánovat vaření

Příští vaření

1. 
Mrkev, celer i cibuli oloupu. Mrkev pokrájím na kolečka, celer na kostky, cibuli nahrubo. Všechnu zeleninu vhodím opéct do kastrolu na olivový anebo kokosový olej. 

3. 
Pokrájím česnek na plátky, oloupu batátu a nakrájím ji na kostky. Po pár minutách opékání zeleniny přihodím do kastrolu i česnek a batátu. Občas promíchám a opékám tak 5–7 minut. 

4. 
Čočku důkladně propláchnu pod tekoucí vodou a nechám okapat.

5.
K zelenině přidám koření garam masala a společně chvilku opékám.

6. 
Po 1–2 minutách přidám červenou čočku a také konzervovaná rajčata.

7. 
Celou směs zaliju zeleninovým vývarem, osolím a promíchám. Přikryju pokličkou a nechám vařit na menší teplotě tak 20 minut – důležité je, aby batáta byla měkká a čočka uvařená. 

8. 
Odstavím z plotny a vmíchám kokosové mléko a případně dosolím. Úplně nakonec přihodím čerstvý špenát.

 


 Předchozí  Všechny recepty Další