Čas vaření: 75
Porce: 12
Chutnost: Neznámá chuť (50)
Formu na chlebíček vyložte pecicim papírem. Troubu predehrejte
na 200 °C.
Pripravte drobenku. Prsty promnete v mensí misce máslo
s ovenými vlockami, cukrem, hrubou moukou a skoricí, aby
se vechny suroviny spojily.
Do jiné misky nastrouhete na jemném struhadle cuketu a nechte
stranou. Nez pripravite ostatní ingredience, pusti Cást tekutiny.
V mensf míse smichejte obe mouky, skorici, sodu a sul. Cokoládu
nakrájejte na mensf kousky.
Ve velké míse metlickou proslehejte vejce s cukrem, vmíchejte
recky jogurt a repkovy olej.
Z nastrouhané cukety slite Stávu. Poté hmotu v rukou nebo distém
látkovém ubrousku dobre vyzdímejte a zbavte veskeré tekutiny.
Nastrouhanou cuketu zbavenou vody pridejte do mokré smesi vajec,
cukru, jogurtu a oleje.
Nakone pridejte také sypké suroviny a michejte jen tak dlouho,
aby se sechny ingredience dobre spojily v hladké testo. Pracujte svizne, soda bude reagovat okamzite. Testo presunte do pripravené
Vlozte do trouby, teplotu perení snizte na 180 °C a pecte priblizne
50-60 minut, dokud drobenka nezezlátne a kontrolní drevená Spejle
nevyjde z testa cistá, bez drobeckú.