Čas vaření: 155
Porce: 12
Chutnost: Neznámá chuť (50)
Do velké mísy prosete obe mouky a zamichejte do nich instantni drozdr a Inéná semínka. Pridejte jogurt, fepkovy olej, rozpusténé chladlé máslo a sûl. Postupne prilévejte mléko a vypracujte hladke a nelepivé testo. Cim déle budete testo pracovávat a natahovat, tím jernejst a nadychanejsi bude vysledek.
Misu s léstem zakryte uterkou a na teplém miste, kde nenf privan.
nebo v troube pouze na „rosvícené svetélko" nechte kynout alespon hodinu, dokud nezdvonásobf svuj objem.
Vykynute testo vyklopte z misy na lehce pomoucnenou pracovní plochu a dakrát s nim bouchnete, abyste se zbavili prebyteéného
vzduchu.
Chete-li vechny housky stejné, testo zvazte, hmotnost vydelte dvanácti a odvate si dvanáct bochánkú o priblizne stejné
hmotnosti. Testo ale müzete rozdelit na 12 dflu i od oka.
Bochánek testa rozdelte na tri kousky, valete z nich válecky a splette jako cop. Konce uhledne prehnete dospod a schovejle pod housku. Housky skladejte na plech vylozeny pecicím papírem
a nechte kynout jeste 20 minut. Mezitím nechte predehrívat troubu na 180 °C.
Housky pred pecením potrete vodou. Pak pecivo „ustrojte" tak, jak to chutná právẽ vám. Muzete jej posypat kmínem nebo celým
mákem, pipadne pár krystalky soli. Vlozte do trouby a nechte péct asi 30 minut dozlatova.