Loading...

Domácí housky s celozrnnou moukou

😋

Slaná chuťovka

Neznámá chuť


Ingredience

reset

Hlavní

8
gr
200
gr
2
lžička
1
lžíce
rozpuštěné
200
ml
vlažné
250
gr
250
gr
2
lžíce

Na dokončení

krystalky

Info o jídle

Čas vaření: 155

Porce: 12

Chutnost: Neznámá chuť (50)

Naplánovat vaření

Příští vaření

Obrázek

Do velké mísy prosete obe mouky a zamichejte do nich instantni drozdr a Inéná semínka. Pridejte jogurt, fepkovy olej, rozpusténé chladlé máslo a sûl. Postupne prilévejte mléko a vypracujte hladke a nelepivé testo. Cim déle budete testo pracovávat a natahovat, tím jernejst a nadychanejsi bude vysledek.

Misu s léstem zakryte uterkou a na teplém miste, kde nenf privan.

nebo v troube pouze na „rosvícené svetélko" nechte kynout alespon hodinu, dokud nezdvonásobf svuj objem.

Vykynute testo vyklopte z misy na lehce pomoucnenou pracovní plochu a dakrát s nim bouchnete, abyste se zbavili prebyteéného

vzduchu.

Chete-li vechny housky stejné, testo zvazte, hmotnost vydelte dvanácti a odvate si dvanáct bochánkú o priblizne stejné

hmotnosti. Testo ale müzete rozdelit na 12 dflu i od oka.

Bochánek testa rozdelte na tri kousky, valete z nich válecky a splette jako cop. Konce uhledne prehnete dospod a schovejle pod housku. Housky skladejte na plech vylozeny pecicím papírem

a nechte kynout jeste 20 minut. Mezitím nechte predehrívat troubu na 180 °C.

Housky pred pecením potrete vodou. Pak pecivo „ustrojte" tak, jak to chutná právẽ vám. Muzete jej posypat kmínem nebo celým

mákem, pipadne pár krystalky soli. Vlozte do trouby a nechte péct asi 30 minut dozlatova.


 Předchozí  Všechny recepty Další