Loading...

Fazolovo-hrášková pomazánka


Ingredience

reset

Hlavní

2
stroužek
1
ks
170
gr
100
gr
1
lžíce
vlastní
1
lžíce

Info o jídle

Naplánovat vaření

Příští vaření

1.
Slunečnicová semínka na sucho opeču na pánvi. Stačí 3 minuty. 

2. 
Fazole sliju a důkladně propláchnu. 

3. 
Mražený hrášek nasypu do sítka a přeliju vroucí vodou. 

4.
Česnek oloupu, podélně rozpůlím a vyndám klíček, kvůli kterému bývá lidem po česneku těžko.

5. 
Do nožového mixéru dám fazole, hrášek, česnek i semínka, zakápnu citrónem a osolím. Mixuju do konzistence, jaká se mi líbí. Pokud mixér nezvládá mixovat, trochu naředím vodou. Nakonec zjemním zakysanou smetanou. 

6. 
Podávám na opečeném chlebu anebo jako dip k zelenině.

 


 Předchozí  Všechny recepty Další