Loading...

Halloumi koule s krémovou jáhlovou kaší


Ingredience

reset

Hlavní

2
stroužek
1
ks
menší
1
ks
vlastní
nebo pažitka
2
ks
větší
5
lžíce
0,5
lžička
2
ks

Jáhlová kaše

150
gr
(v suchém stavu)
30
gr
100
ml
30
gr
1
ks
kostička (nemusí být)

Info o jídle

Čas vaření: 30

Porce: 4

Chutnost: Chutný (52)

zdroj: https://www.buchtavtroube.cz/2023/01/halloumi-koule-s-kremovou-jahlovou-kasi/

Naplánovat vaření

Příští vaření

Halloumi koule

  1. Mrkev a cuketu oloupu a nastrouhám nahrubo. Zeleninu dám do sítka, osolím, promačkám rukama a nechám 10–15 min. vypotit.
  2. Halloumi nahrubo nastrouhám do jiné misky. Česnek nakrájím najemno a rozklepnu vejce. Nasekám bylinky. Vše dám k halloumi.
  3. Ze zeleniny vymačkám případnou tekutinu a přidám k halloumi.
  4. Rukama smíchám a postupně přisypávám strouhanku. 
  5. Čistýma navlhčenýma rukama vytvaruju zploštělé koule o velikosti dlaně. Pokládám na plech vyloženým pečicím papírem. (Celkem by jich mělo být 8.)
  6. Karbanátky peču 25 minut.
  7. Podávám např. s jáhlovou kaší, pečenou i čerstvou zeleninou.

Jáhlová kaše

  • 150 g jáhel (váha v suchém stavu)
  • 1 kostička zeleninového bujónu (nemusí být)
  • 30 g másla
  • 100 ml plnotučného mléka
  • 30 g parmazánu

 


 Předchozí  Všechny recepty Další