Čas vaření: 60
Porce: 6
Chutnost: Neznámá chuť (50)
Ve větším hrnci rozehrejte olej a máslo. Pridete cibuli a restujte
na mirny stupen priblize 4 minuty, dokud cibule nezprihledni
a nezmekne (jen pozor, al' se nespáli). Poté pridejte desnek
a restujte dals dve minuty.
Prisypte pokrájenou mrkev a rapíkaty celer, míchejte a restujte
priblizne 4 minuty. Prideje cervenou cocku a dals 2 minuty michejte. Nakonec pridejte i rajeata. Promichejte, zalijte vývarem
a do polévky vlozte bobkovy list. Máte-li dostateone slany vývar, nemusíte polévku solit, pokud vyvar slany není, pridejte
i trochu soli.
Polévku privedte k varu, stáhnete plamen, michete strouhaný
parmazán a nechte priblizne 40 minut jen lehce probublávat, dokud zelenina zela nezmekne. Obeas polévku odspodu promichejte.
Z hotové polévky vyjmete bobkovy list a chcete-li docilit té nejlepsi
struktury, cást polévky rozmixujte. Staci 4- 5krát do polévky ponorit
tycovy mixér. Bude prijemne krémová a hustá, ale pritom v ní stále
zustane vetsina zeleninovch kouskủ.
Polévku dochutte cerstve namletym cerným peprem. Podávejte
se strouhaným parmazánem a pecivem.