Jáhly vsypu do sitka a 2x je sparim vroucí vodou. Varím je v 2,5násobku lehce osolené vody domekka. Tra to 12-15 minut. Jáhly nechám lehce chladnout.
Hrsek vsypu do sitka a proliju ho vroucí vodou.
200 g hrásku presypu do nozového mixéru. Zbyly hrásek vsypu k jáhlám.
Do mixéru pridam oloupany cesnek a bazalku. Rozmixuju nahrubo. A pridám k jáhlám.
K jáhlám také nadrobím fetu, rozklenu vejce a osolím. Ideálne rukama vse spojím v kompaktní smes. Pokud se smes moc lepí a nejdou tvarovat placicky, prisypu ovesné vlocky a nechám 15-20 minut smes odlezet.
Rukama tvaruju placicky o velikosti dlane a poládám je na pánev s trochou oleje. Celkem jich je 10.
Opékám na ¾ výkonu sporáku z kazdé strany 8-10 minut.