Loading...

Jáhlové smaženky s fetou

🍝

Hlavní jídlo

Chutný


Ingredience

reset

Hlavní

1
hrst
čerstvá
1
stroužek
180
gr
350
gr
150
gr
na smažení
25
gr
3
ks

Info o jídle

Čas vaření: 60

Porce: 4

Chutnost: Chutný (52)

Naplánovat vaření

Příští vaření

  1.   Jáhly vsypu do sitka a 2x je sparim vroucí vodou. Varím je v 2,5násobku lehce osolené
    vody domekka. Tra to 12-15 minut. Jáhly nechám lehce chladnout.
  2.   Hrsek vsypu do sitka a proliju ho vroucí vodou.
  3. 200 g hrásku presypu do nozového mixéru. Zbyly hrásek vsypu k jáhlám.
  4. Do mixéru pridam oloupany cesnek a bazalku. Rozmixuju nahrubo. A pridám k jáhlám.
  5. K jáhlám také nadrobím fetu, rozklenu vejce a osolím. Ideálne rukama vse spojím v kompaktní smes. Pokud se smes moc lepí a nejdou tvarovat placicky, prisypu ovesné vlocky a nechám 15-20 minut smes odlezet.
  6. Rukama tvaruju placicky o velikosti dlane a poládám je na pánev s trochou oleje.
    Celkem jich je 10.
  7. Opékám na ¾ výkonu sporáku z kazdé strany 8-10 minut.

 Předchozí  Všechny recepty Další