Loading...

Jáhlový banana bread

🍰

Sladké

Chutný


Ingredience

reset

Hlavní

4
ks
1 banán je na ozdobu!
50
gr
100
gr
100
ml
75
gr
150
gr
1,5
špetka
1
lžíce
1
špetka
3
ks

Cena

Za kusové položky: 33 Kč

Info o jídle

Počet vaření: 1 krát

Naposledy vařeno: 05.05.2024 21:03:23

Čas vaření: 85

Chutnost: Chutný (53)

Naplánovat vaření

Příští vaření

Forma 25 cm na délku

 

  1. Vsechny suroviny z lednice vyndám alespon hodinu pred pecením.
  2. Jáhly vsypu do sitka a 2x je sparím vroucí vodou, nechám okapat. Máslo rozpustím
    a nechám zchladnout.
  3. Zanu si predehrívat troubu na 175 stupñu. Formu na chlebicek vylozím pecicím papírem
    nebo vymazu a vysypu.
  4. Ve vetsí mise vidlickou rozmackám banány, pridám vejce, máslo a kefír. Promíchám.
  5. Prisypu sypke ingredience - jahly, skorici, cukr, mouku, prásek do peciva a sul.
    Smíchám v hladké testo.
  6. Preliju do formy, uhladím. Na porch polozim podélne rozríznuty banán.
  7. Pecu 65-70 minut. Propecenost vyzkousim vpichem spejle, pokud je po vytazení suchá,
    chlebícek je hotov. Nechám vychladnout.
  8. Podávám namazany treba domácí cokotellou.

 Předchozí  Všechny recepty Další