Loading...

Kočeněná čočka s rýží

🍝

Hlavní jídlo

Chutný


Ingredience

reset

Hlavní

2
stroužek
1
ks
0,5
hrnek
1
lžička
0,5
lžička
mletý
2
ks
3
hrnek
lžička
koření
1
ks
1
hrnek
2
lžíce
nebo tamari
vlastní
čerstvý

K podávání

ideálně nasucho pražené
čerstvý

Info o jídle

Čas vaření: 30

Porce: 5

Chutnost: Chutný (52)

Naplánovat vaření

Příští vaření

  1. Cockus rýzí vsypu do sitka a proplachuju pod tekouci
    vodou, dokud není voda cirá. Nechám okapat.
  2. Ve vetsím hrnci rozehreju olej. Mezitím si oloupu
    a nakrájím cibuli, cesnek a zázvor. Vse najemno.
  3. Pokrájeny základ vhodím restovat do hrnce. Zatím
    si nakrájím kurecí pra na mensi kosticky. Pridám je
    restovat k základu. Potrebuju, aby se maso zatáhlo
    a opeklo dozlatova. Bude to trvat tak 5 minut.
  4. Pridám veskeré korení, ochutím tamari/sójovou
    omáckou.
  5. Rajce nakrájím nadrobno. Pridám jej také do hince.
  6. Prisypu cockus rýzí, zaliju vyvarem a privedu k varu.
    Priklopim poklicí a varím na ¾ výkonu sporáku 10 minut.
    Poté sporák vypnu a nechám jeste pár minut dojit.
  7. Podávám posypané koriandrem, kesu, chilli a s kousky citronu.

 Předchozí  Všechny recepty Další