Loading...

Linecké cukroví


Ingredience

reset

Hlavní

70
gr
1
lžička
vlastní
140
gr
210
gr
1
špetka
1
ks
2
ks

Info o jídle

Chutnost: Chutný (102)

Naplánovat vaření

Příští vaření

Pokud se chcete držet ověřené klasiky a nepouštět se do experimentů (což já zrovna na Vánoce nechci), na poměrech surovin není co řešit. Těsto se připravuje z tzv. 3:2:1 poměru, tzn. 3 díly mouky, 2 díly másla, 1 díl cukru. 

Doporučuju jej vylepšit citronovou kůrou a špetkou pravé vanilky.

  1. Máslo vyndejte z ledničky s předstihem, musí mít pokojovou teplotu. Mouku i cukr prosijte. Do větší mísy dejte prosátý cukr, mouku, máslo, citronovou kůru, vanilkový cukr a vanilku.
  2. Těsto propracujte rukama (nebo stroj).
  3. Tak či tak těsto musí mít hladkou konzistenci, nemělo by se ale lepit.
  4. Hotové těsto zabalte do fólie a na pár hodin dejte do lednice "odležet."
  5. Vyndejte, rozdělte na menší kusy a vyválejte na tak akorát tlustý plát.
  6. Při vyvalování těsto jemně podsypejte moukou a vykrájejte.
  7. Vykrájené kousky pečte na plechu vyloženém pečícím papírem na 180 stupňů cca 10 minut. Hlídejte: hranice mezi zlatavým a spáleným cukrovím je tenká. 
  8. Hotové cukroví nechte pár dní uležet. Promažte džemem a poprašte moučkovým cukrem.

 


 Předchozí  Všechny recepty Další