Troubu predehrejte na 200°C. Vymazte formu na dvanáct muffinú nebo ji vyloite pecicim papirem i papírovymi kosicky. Muzete také pouzt
silikonovou formu.
Sladkou bramboru dejte do velké mísy spolu s ostatními suchými
ingrediencemi. Promichejte, uprostred udelejte dilek a dejte stranou.
Vejce vyklepnete do nádoby food processoru, pridejte spenát spolu s ostaními mokrymi ingrediencemi a rozmixute ple dohladka. Pak vlijte
do dilku smesi suchých ingredienci, zlehka promíchejte a dejte stranou.
Smes rozhodne nemichejte prilis, muffiny by byly hutné.
Ingredience na posypáni promichete v misce a odlozte je stranou.
Testo rozdelte do dvanácti kosickú a pokryjte pár lzickami smesi.
Muffiny pecte 25 minut nebo nez zezlátnou a budou pruzné ci az po vpichu spejle do stredu zjistíte, ze je testo suché. Nezapomente formu v polovine
doby peceni otocit, aby se muffiny pekly stejnomerne. Jakmile budou hotové,
vyndejte je z trouby a nechte stranou trochu vychladnout ve forme, pak je vyndejte na drátenou mrizku a nechte vychladnout úple. Anebo je zhlenéte,
dokud jsou jeste teplé!
Muffiny muzete uchovat ve vzduchotesné nádobe pri pokojové teplote az 3 dny.