Loading...

Norské srdíčkové vafle

🍰

Sladké

Neznámá chuť


Ingredience

reset

Hlavní

3
lžíce
1
lžička
350
ml
0,5
lžička
1
lžička
50
gr
rozpuštěné
350
ml
250
gr
100
gr
1
lžička
2
ks

Info o jídle

Čas vaření: 40

Porce: 4

Chutnost: Neznámá chuť (50)

Naplánovat vaření

Příští vaření

Obrázek

Ve větší míse prostehejte vejce, cukr, mléko, tecky jogurt a vanilkovy extrakt ei semínka z lusku.

Do mensi misky prosejte obe mouky s kypricim práskem, jedlou sodou a kardamomem. Sypké ingredience postupne zapracujte sterkou do tech mokrých a na záver do těsta vmíchejte rozpustené zchladlé máslo.

Testo nechte odlezet alespon 15 minut. Pred pecením ho Izicí promíchejte ode dna misky a pecte ve vaflovaci lehce potreném rozpusteným máslem nebo zcela bez tuku.

Sidickové vafle podávejte se skyrem, reckým jogurtem nebo po skandinávsku - se zakysanou smetanou.

Nejlépe na nich chutná cerstvé ovoce nebo džem bez pridaného cukru.


 Předchozí  Všechny recepty Další