Loading...

Vajíčková pomazánka Buchta v troubě


Ingredience

reset

Hlavní

1
lžíce
50
gr
změklé
vlastní
vlastní
vlastní
250
gr
4
ks

Info o jídle

Naplánovat vaření

Příští vaření

1.

Uvařím vejce do pomazánky. Vajíčka vynadám z lednice alespoň hodinu před vařením. Vkládám je vždy do vroucí vody, většinou položím vejce na lžíci a opatrně vložím do kastrůlku. Vejce na pomazánku vařím 9 minut. A pak okamžitě zchladím ve studené vodě.

2.

Vejce oloupu a rozpůlím. Žloutky vyndám a přendám je do misky se změklým máslem. Bílky dám stranou.

3.

Žloutky rozmačkám s máslem na jemný krém. Vmíchám tvaroh a přidám i dijonskou hořčici.

4.

Bílky pokrájím na malé kostky a vmíchám je do pomazánky spolu s pažitkou. Podávám na dobrém chlebu.

 


 Předchozí  Všechny recepty Další