Chutnost: Zdravý (29)
zdroj: https://www.buchtavtroube.cz/2022/04/odlehcena-vajickova-pomazanka/
1.
Uvařím vejce do pomazánky. Vajíčka vynadám z lednice alespoň hodinu před vařením. Vkládám je vždy do vroucí vody, většinou položím vejce na lžíci a opatrně vložím do kastrůlku. Vejce na pomazánku vařím 9 minut. A pak okamžitě zchladím ve studené vodě.
2.
Vejce oloupu a rozpůlím. Žloutky vyndám a přendám je do misky se změklým máslem. Bílky dám stranou.
3.
Žloutky rozmačkám s máslem na jemný krém. Vmíchám tvaroh a přidám i dijonskou hořčici.
4.
Bílky pokrájím na malé kostky a vmíchám je do pomazánky spolu s pažitkou. Podávám na dobrém chlebu.