Loading...

Ovesný quiche se šunkou, sýrem a bylinkami


Ingredience

reset

Hlavní

220
gr
80
gr
1
lžička
menší
lžíce

Náplň

150
gr
vlastní
vlastní
vlastní
150
gr
3
ks
400
gr
(15 %)

Naplánovat vaření

Příští vaření

1.
Připravím těsto, které potřebuje odležet v lednici. Do větší misky odvážím vločky, přikrájím máslo a přisypu sůl. Konečky prstů vytvořím drobenku, do které poté postupně přiliju studenou vodu a dotvořím hladké kompaktní těsto. 

2.
Těsto zabalím do potravinářské fólie a dám odležet na hodinu do lednice. 

3.
Připravím náplň. Pokrájím šunku na kostičky. Dám do mísy. Sýr nakrájím na menší kostičky a přidám ho k šunce. Do mísy přiklepnu vejce a dám zakysanou smetanu. Osolím, opepřím a přidám i posekanou pažitku či jiné bylinky. Promíchám.

4. 
Zapnu si předehřívat troubu na 220 stupňů. Odležené těsto vyndám z lednice a vmačkám ho do koláčové formy, nepracuje se s ním tak snadno jako s klasickým křehkým těstem, takže vmačkání do formy zabere trochu času. 

5.
Formu s těstem dám předpéct do trouby na 220 stupňů na 10 minut. 

6.
Poté vliju náplň na přepečený korpus a dám péct na dalších 55 minut při 170 stupních. Před krájením nechám zchladnout.

 


 Předchozí  Všechny recepty Další