Chutnost: Chutný (52)
zdroj: https://www.buchtavtroube.cz/2022/04/ovesny-quiche-se-sunkou-goudou-a-bylinkami/
1.
Připravím těsto, které potřebuje odležet v lednici. Do větší misky odvážím vločky, přikrájím máslo a přisypu sůl. Konečky prstů vytvořím drobenku, do které poté postupně přiliju studenou vodu a dotvořím hladké kompaktní těsto.
2.
Těsto zabalím do potravinářské fólie a dám odležet na hodinu do lednice.
3.
Připravím náplň. Pokrájím šunku na kostičky. Dám do mísy. Sýr nakrájím na menší kostičky a přidám ho k šunce. Do mísy přiklepnu vejce a dám zakysanou smetanu. Osolím, opepřím a přidám i posekanou pažitku či jiné bylinky. Promíchám.
4.
Zapnu si předehřívat troubu na 220 stupňů. Odležené těsto vyndám z lednice a vmačkám ho do koláčové formy, nepracuje se s ním tak snadno jako s klasickým křehkým těstem, takže vmačkání do formy zabere trochu času.
5.
Formu s těstem dám předpéct do trouby na 220 stupňů na 10 minut.
6.
Poté vliju náplň na přepečený korpus a dám péct na dalších 55 minut při 170 stupních. Před krájením nechám zchladnout.