Troubu predehrejte na 200 °C.
Na peienou brokolici s cizznou nakrájejte brokolici na kousky velikosti
sousta, sypte je do pekáce nebo na plech, zakápnète 2 lzícemi oleje, osolte
a promichejte. Pecte 10 minut.
Zatímco se brokolice pee, dejte cizrnu, zbytek oleje a korení
do misky, podle churi osolte a promiceite. Plech s brokolici vyndete z trouby, prisypejte k ní ochucenou cizu, vratte do trouby a pecte dalsich
10-15 minut nebo az bude brokolice lehce pripecená a mekká.
Zatímco se brokolice s cizenou pece, pripravte si tahini jogurt.
Viechny ingredience dejte do malé misky, promichete a nechte stranou.
Na salát nakrájejte meloun a okurku na kousky velikosti sousta a dejte je
do servirovací mísy. Pridejte zbylé ingredience, podle chuti osolte a opeprete, promichejte a nechte stranou.
Jakmile bude brokolice s cizrnou hotová, vyndejte ji z trouby a servírujte
s kopecky tahini jogurtu, posypané granátovymi semínky, s pár osminkami citronu, listy salátu a trojúhelnicky z chlebovch placek a salátem z okurky a melounu.