Loading...

Pečená brokolice ze Středního východu

🍝

Hlavní jídlo

Neznámá chuť


Ingredience

reset

Hlavní

2
ks
asi 500 gr
1
ks
400 gr
3
lžíce
1
lžička
1
lžička

Tahini jogurt

125
ml
1
lžička
1
lžíce

Salát z okurku a melounu

4
snítek
0,5
750 gr
4
ks
malé
1
lžíce

Info o jídle

Chutnost: Neznámá chuť (50)

Naplánovat vaření

Příští vaření

Obrázek

Troubu predehrejte na 200 °C.

Na peienou brokolici s cizznou nakrájejte brokolici na kousky velikosti

sousta, sypte je do pekáce nebo na plech, zakápnète 2 lzícemi oleje, osolte

a promichejte. Pecte 10 minut.

Zatímco se brokolice pee, dejte cizrnu, zbytek oleje a korení

do misky, podle churi osolte a promiceite. Plech s brokolici vyndete z trouby, prisypejte k ní ochucenou cizu, vratte do trouby a pecte dalsich

10-15 minut nebo az bude brokolice lehce pripecená a mekká.

Zatímco se brokolice s cizenou pece, pripravte si tahini jogurt.

Viechny ingredience dejte do malé misky, promichete a nechte stranou.

Na salát nakrájejte meloun a okurku na kousky velikosti sousta a dejte je

do servirovací mísy. Pridejte zbylé ingredience, podle chuti osolte a opeprete, promichejte a nechte stranou.

Jakmile bude brokolice s cizrnou hotová, vyndejte ji z trouby a servírujte

s kopecky tahini jogurtu, posypané granátovymi semínky, s pár osminkami citronu, listy salátu a trojúhelnicky z chlebovch placek a salátem z okurky a melounu.


 Předchozí  Všechny recepty Další