Loading...

Pečený květák s perlovým kuskusem


Ingredience

reset

Hlavní

2
lžíce
1
ks
menší
120
gr
5
lžíce
tučný
1
hrst

Tahini dresink

2
lžíce
1
lžíce
1
lžíce
5
lžíce
tučný
vlastní
dle chuti
2
lžíce

Naplánovat vaření

Příští vaření

1.
Troubu si rozehřeju na 200 stupňů.

2.

Květák omyju a rozeberu, případně pokrájím na růžičky. 

3. 
V misce si rozmíchám kari pastu s jogurtem. Přidám květák a celý ho v marinádě obalím. 

4. 
Květák přendám do zapékací nádoby. Peču 20 minut, promíchám a peču dalších 20 minut.

5.
V mezičase si připravím kuskus – dám jej do kastrolu a zaliju jej dva a půl násobkem vody, lehce osolím a vařím cca 15–20 minut.

6. 
Po uvaření jej promíchám s olivovým olejem (podle chuti) a posekanými rajčaty.

7. 
Všechny suroviny na dresink dám do misky a důkladně jej vymíchám, aby se všechny ingredience spojily. 

8. 
Na konec vše neskládám na talíř a zakápnu citrónem. Případně přihodím ještě další zeleninu.

 


 Předchozí  Všechny recepty Další