Knedlik rozkrajeite na libovolne tvarovane, avsak
• nerozpadavé a pokud mozno i podobné velké kousky.
Kosticky, nudlicky, trojhelniky - vsechno tu bude fungovat.
Vhodte je do misky. Vajicko vidlickou proslehejte se solí
a mlékem, az vznikne rídká smes. Tu pak nalijte na nakrájeny
knedlik, jemne promichete a nechte pil hodiny odpocinout.
Oloupete cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Máslo vhodte
• do neprilnavé pánve a rozehrete ji na strednim plameni.
Pridejte cibuli a opecte ji, jak máte rádi - treba jen domekka a do zprisvitneni, anebo do zezlátnutí.
K cibulce pridejte namoceny knedlík, a to jemne, kousek
3 • vedle kousku. Pipadny abytek nevstiebané vajiné stri
nechte zatím v misce. Nebote se zapnout plotynku o trochu víc,
aby se knedlík opékal zprudka. Po chvíli opékáni mekký knedlik
zpevni a bude mohem snadnejsi kousky obracet.
Jakmile knedlik opecete ze vsech stran, odstavte pánev
4. z plotynky prillite zbytek vajeoné tekutiny a krátce
promichete, vajicka se srazi zbytkovým teplem. Podávejte sypané
nasekanou zelenou natí, s dojmem na talíri to udelá hodne.