Loading...

Polévka z červené čočky

🍲

Polévka

Chutný


Ingredience

reset

Hlavní

1
stroužek
1
ks
150
gr
4
stonek
2
ks
2
lžíce
0,5
lžička
0,5
lžička
0,5
lžička

Info o jídle

Chutnost: Chutný (51)

Naplánovat vaření

Příští vaření

Obrázek

Knedlik rozkrajeite na libovolne tvarovane, avsak

• nerozpadavé a pokud mozno i podobné velké kousky.

Kosticky, nudlicky, trojhelniky - vsechno tu bude fungovat.

Vhodte je do misky. Vajicko vidlickou proslehejte se solí

a mlékem, az vznikne rídká smes. Tu pak nalijte na nakrájeny

knedlik, jemne promichete a nechte pil hodiny odpocinout.

Oloupete cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Máslo vhodte

• do neprilnavé pánve a rozehrete ji na strednim plameni.

Pridejte cibuli a opecte ji, jak máte rádi - treba jen domekka a do zprisvitneni, anebo do zezlátnutí.

K cibulce pridejte namoceny knedlík, a to jemne, kousek

3 • vedle kousku. Pipadny abytek nevstiebané vajiné stri

nechte zatím v misce. Nebote se zapnout plotynku o trochu víc,

aby se knedlík opékal zprudka. Po chvíli opékáni mekký knedlik

zpevni a bude mohem snadnejsi kousky obracet.

Jakmile knedlik opecete ze vsech stran, odstavte pánev

4. z plotynky prillite zbytek vajeoné tekutiny a krátce

promichete, vajicka se srazi zbytkovým teplem. Podávejte sypané

nasekanou zelenou natí, s dojmem na talíri to udelá hodne.


 Předchozí  Všechny recepty Další