Čas vaření: 85
Porce: 6
Chutnost: Neznámá chuť (50)
Cuketu omyjte a podelne nakrájete na púlcentimetrové plátky. Rozložte na prkénko, posolte a nechte pustit vodu.
Do hince dejte rajata, bobkovy list a cesnek rozmácklý plochou stranou noze a na mimém plameni nechte asi 20 minut probublávat.
Rajcata zhoustnou a zesládnou. Je-li potfeba, pilijte v prübehu varent trochu vody.
Salotku nakrájejte najemno a na líci olivového oleje restujte, dokud
nezprühlední. Bude to trvat priblizne 5 minut. Do pánve prideite
promyty spenát a pockete, a teplem zavadne. Dochuite Spetkou muskátového orfsku, solí a peptem a dejte stranou do misky.
Prebytenou vodu, kterou Spenát pustil, slijte.
Zampiony ocistete a nakrájejte na pulcentimetrové plátky. V pánvi
rozehrejte laci olivového oleje a Zampiony na nem orestujte dozlatova.
Opet dejte stranou.
Z plátku cukety omyjte prebytenou sul a osuste je. Rozehiátou pánev
potiete olivovym olejem a plátky cukety na nem opecte z obou stran.
V misce smichejte ricottu s citronovou kúrou a Itávou a jemné opeptete.
Rajatovou omácku sundejte z plamene, vyjmete bobkovy list i cesnek.
Troubu predehrejte na 180 °C. Vse je pripravené, je cas zacit skládat lasagne do zapékací misky.
Dno zapékací misky potiete malým mnozstvím rajcatové omácky.
Na ní naskládejte 3 platky lasagní. Rovnomerne rozetrete tretinu
rajatové omácky, na ní rozlozte polovinu plátku cukety, polovinu
mnostv Spenátu a polovinu Zampioni. Z poloviny mnoství citronové
ricotty tvorte malé kopecky rovnomerne rozmístené po celé plose zeleniny. Zasypte tretinou strouhané mozzarelly a dvema lzicemi
strouhaného parmazánu. Zakryte dalsími plátky lasagní a stejným
zpusobem vytvorte druhou vrstvu. Zakryjte posledními plátky
lasagní a potrete zbylou rajeatovou omáckou. Nakonec lasagne posypte zbylou tretinou strouhané mozzarelly a dvema Izícemi parmazánu.
Vlozte do rozpálené trouby a pecte priblize 35-45 minut, dokud porch lasagní nezezlátne a testoviny nezmeknou.