Loading...

Ricottové lasagne

🍝

Hlavní jídlo

Neznámá chuť


Ingredience

reset

Hlavní

2
ks
1
stroužek
1
ks
1
ks
kůra
1
ks
menší
9
plátek
150
gr
strouhaná
4
lžíce
6
lžíce
2
ks
krájená
500
gr
250
gr
baby
200
gr

Info o jídle

Čas vaření: 85

Porce: 6

Chutnost: Neznámá chuť (50)

Naplánovat vaření

Příští vaření

Obrázek

Cuketu omyjte a podelne nakrájete na púlcentimetrové plátky. Rozložte na prkénko, posolte a nechte pustit vodu.

Do hince dejte rajata, bobkovy list a cesnek rozmácklý plochou stranou noze a na mimém plameni nechte asi 20 minut probublávat.

Rajcata zhoustnou a zesládnou. Je-li potfeba, pilijte v prübehu varent trochu vody.

Salotku nakrájejte najemno a na líci olivového oleje restujte, dokud

nezprühlední. Bude to trvat priblizne 5 minut. Do pánve prideite

promyty spenát a pockete, a teplem zavadne. Dochuite Spetkou muskátového orfsku, solí a peptem a dejte stranou do misky.

Prebytenou vodu, kterou Spenát pustil, slijte.

Zampiony ocistete a nakrájejte na pulcentimetrové plátky. V pánvi

rozehrejte laci olivového oleje a Zampiony na nem orestujte dozlatova.

Opet dejte stranou.

Z plátku cukety omyjte prebytenou sul a osuste je. Rozehiátou pánev

potiete olivovym olejem a plátky cukety na nem opecte z obou stran.

V misce smichejte ricottu s citronovou kúrou a Itávou a jemné opeptete.

Rajatovou omácku sundejte z plamene, vyjmete bobkovy list i cesnek.

Troubu predehrejte na 180 °C. Vse je pripravené, je cas zacit skládat lasagne do zapékací misky.

Dno zapékací misky potiete malým mnozstvím rajcatové omácky.

Na ní naskládejte 3 platky lasagní. Rovnomerne rozetrete tretinu

rajatové omácky, na ní rozlozte polovinu plátku cukety, polovinu

mnostv Spenátu a polovinu Zampioni. Z poloviny mnoství citronové

ricotty tvorte malé kopecky rovnomerne rozmístené po celé plose zeleniny. Zasypte tretinou strouhané mozzarelly a dvema lzicemi

strouhaného parmazánu. Zakryte dalsími plátky lasagní a stejným

zpusobem vytvorte druhou vrstvu. Zakryjte posledními plátky

lasagní a potrete zbylou rajeatovou omáckou. Nakonec lasagne posypte zbylou tretinou strouhané mozzarelly a dvema Izícemi parmazánu.

Vlozte do rozpálené trouby a pecte priblize 35-45 minut, dokud porch lasagní nezezlátne a testoviny nezmeknou.


 Předchozí  Všechny recepty Další