Loading...

Rychlá kefírová buchta

🍰

Sladké

Chutný


Ingredience

reset

Hlavní

1
lžička
2
lžíce
380
gr
130
gr
135
gr
100
gr
1
špetka
60
gr
2
ks

Info o jídle

Počet vaření: 5 krát

Naposledy vařeno: 07.05.2024 6:52:16

Chutnost: Chutný (52)

zdroj: https://karolinafour.cz/recepty/rychla-kefirova-buchta/

Naplánovat vaření

Příští vaření

  1. Troubu rozehřejte na 200 °C, kulatou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou nebo strouhankou.
  2. Vejce dobře prošlehejte s cukrem (můžete šlehat ručně kuchyňskou metlou), přilijte olej nebo máslo a nakonec i kefír. Důkladně prošlehejte, aby se všechny suroviny dobře spojily.Aby byl výsledek perfektní, pro jistotu si všechny studené suroviny vyndejte z lednice 30 minut předem.
  3. V jiné misce si smíchejte obě mouky, kakao, jedlou sodu a špetku soli. Sypké suroviny můžete prosít, budou vzdušnější.Pokud jste na prosívání líní, alespoň je dobře promíchejte suchou metlou. Ta vás alespoň částečně zbaví hrudek a mouku provzdušní.

  4. Nyní vešlehejte „suché“ ingredience po částech do těch „mokrých“. Míchejte jen tak dlouho, aby se spojily v hladké těsto.Pracujete se sodou, proto neztrácejte čas a nevymíchávejte těsto příliš dlouho, připravíte se tak o bublinky.

  5. Těsto nalijte do připravené koláčové formy, vložte do předehřáté trouby a teplotu pečení snižte na 180 °C. Pečte přibližně 30-35 minut, ke konci pečení zkontrolujte dřevěnou špejlí nebo párátkem. Vyjde-li z těsta čisté a bez drobečků, máte hotovo.

 Předchozí  Všechny recepty Další