Loading...

Rýžové kari placičky

🍝

Hlavní jídlo

Chutný


Ingredience

reset

Hlavní

1
ks
0,5
lžička
1
ks
střední
1
lžíce
na opékání
400
gr
ze včerejška
0,5
lžička
150
gr
strouhaný
3
ks

Info o jídle

Chutnost: Chutný (52)

Naplánovat vaření

Příští vaření

Obrázek

  1. Mrkev oskrábejte, ocistete a nastrouhejte najemno. Jarni cibulk zbavte spodniho konce s korinky, zaschlych konci nate a poskozené vnejsi vrstvy a nakrájejte nadrobno. Petrzelku nasekejte nahrubo. V mise vsechny suroviny smichejte dohromady, tedy rýzi, mrkev, cibulku, vejce, strouhany sýr, petrzelku, sul a korení. Vznikne smes, která vibec nepisob diveryhodne: bude sypká, suchá, rozpadavá. Nenechte se tím ovlivnit a nijak ji nevylepsujte.
  2. Neprilnavou pánev rozehrete na mírném az stredním plameni, placicky se potrebuji opékat spis zvolna, aby dost zpevnily, nei se je pokusite otocit na druhou stranu. Pred priní dávkou placiek muzete pánev trochu potrit olejem, potom uă to neispis nebude potreba, zálezi na kvalite pánve.
  3. Lžící tvorte placicky velikosti i vysky dlane a usmernete iglich okraje, aby nebyly pilis rozticpené, a tedy náchylné k pripalování. Rukama se placicky tvorit nesnazte, zbytene byste si zanadávali na muj úcet. Opékejte, az horní strana zmatní a trochu se zatáhne, teprve potom jdou placicky bez protest obrátit a nerozpadnou se behem tohoto úkonu.
  4. Podávete zasadne teplé, napriklad se zeleninovým salátem a s omáckou k namácení vyrobenou ze zakysané smetany, soli a rozetreného cesneku.

 Předchozí  Všechny recepty Další