Loading...

Salát z černé čočky a pečené zeleniny s tahini dresinkem


Ingredience

reset

Hlavní

170
gr
0,25
lžička

Pečená zelenina

2
stroužek
1
ks
1
ks
0,5
ks
3
ks
menší
2
lžíce
1
ks
1
ks
2
ks
malé
2
řapík
vlastní

Tahini dresink

1
lžíce
(až 2 lžíce)
1
lžíce
3
lžíce
0,25
lžička
2
lžíce
2
lžíce
ledová

K servírování

vlastní
nebo halloumi
vlastní
opražená na pánvi
vlastní

Naplánovat vaření

Příští vaření

1. Čočka

Uvařím čočku. Dám ji do hrnce a zaliju vodou, aby voda sahala tak 2 cm nad čočku. Lehce osolím. Přivedu k varu a vařím na mírném plameni 15–18 minut. Po uvaření propláchnu studenou vodou. Uvařená čočka zůstává pevná.

2. Pečená zelenina

Nakrájím veškerou zeleninu. Pevnější zeleninu jako je dýně, mrkev a petržel na menší kousky. Ostatní zeleninu na větší. Dám na plech s pečicím papírem, zakápnu 2 lžícemi olivového oleje, osolím. Peču 30–35 minut na 180 stupňů na horkovzduch.

3. Dresink

Do větší misky dám tahini, olivový olej, med,citrónovou šťávu a sůl. Vidličkou anebo malou metličkou rozmíchám. Podle potřeby přilévám vodu. Výsledný dresink je hladký a má medovitou konzistenci. Ochutnám a doladím podle sebe.

4. Kompletace

Do velké mísy dám čočku, veškerou zeleninu a promíchám. Buď mohu promíchat rovnou i s dresinkem, anebo dresink servíruju zvlášť, aby si ho každý mohl dát podle chuti. 

Podáváme ještě s praženými semínky, posekanou petrželkou a sázeným vejcem.

TIP: Do krabičky

Salát je velmi dobrý i jako studený. Takže se ho nebojte si ho sbalit na druhý den do práce.

 


 Předchozí  Všechny recepty Další