Loading...

Tortilla

🍝

Hlavní jídlo

Chutný


Ingredience

reset

Hlavní

6
gr
350
gr
150 gr celozrnné pšeničné, 200 gr hladké špaldové
80
gr
nebo jiný tuk
8
gr
170
gr
vlažná

Info o jídle

Čas vaření: 30

Porce: 12

Chutnost: Chutný (53)

zdroj: My cooking diary 3 (str. 54)

Slouží recept jako ingredience: Ano

Naplánovat vaření

Příští vaření

  1. Veškeré suroviny uhněťte, potrvá to asi 5 minut.
  2. Testo by melo byt relativne tuhé, ale pruzné. Nechte ho asi púl hodiny odpo-civat, pak ho rozdelte na 12 stejnych porci a rozpalte si pomèrnè prude pánev na pecení (chce to zkusit, tortilly se pecou púl minuty a¿ minutu z kazdé strany).
  3. Kazdou kulicku rozváleite asi na 1-2 mm vysoke placky (o prüméru priblizne 20 cm) a pomocí stěrky je opecte po obou stranach.
  4. Horké tortilly skládejte do hrnce s poklici, aby zústaly mekké. Cim pomaleji se opékaji, tím sussí ve vysledku jsou.

Tipn za závěr

Těsto lze připravit předem (raději měkčí) a nechat ho do druhého dne v lednici. Poté už jen dělíte a válíte.

Recept slouží jako ingredience v těchto receptech

Quesadilla s kuřecím masem

Vařeno: 1 x krát
Naposledy vařeno: před 535 dny

 Předchozí  Všechny recepty Další