- Jáhly vsypu do sítka a 2x je sparim vrouci vodou. Varim
je v 2,5násobku lehce osolené vody domekka. Trá to
12-15 minut. Jáhly nechám lehce zchladnout.
- Mezitím si kouskem másla vymazu zapékací misku.
- Zanu si predehrívat troubu na 180 stupñu.
- Uvarené jáhly rozmichám s vejci, tvarohem a medem.
- Polovinu jáhlové smesi naliju do zapékaci misky. Uhladím, nasypu lesni plody a zaliju zbylými jáhlami.
- Pokladu plátky zbylého másla a posypu cukrem.
- Pecu 45 minut + 5 minut zapecu pod grilem.
PS: Místo tvarohu můžeš použít ricottu.
Pro plnější chuť, uvař jáhly v mléce. V létě lesní plody vyměň za jahody či meruňky, na podzim švestky nebo hrušky, v zimě ovoň jáhly skořicí a dej vrstvu jablek s rozinkami.