Loading...

Tvarohový jáhelník s lesními plody

🍰

Sladké

Chutný


Ingredience

reset

Hlavní

10
gr
150
gr
40
gr
75
gr
200
gr
250
gr
2
ks

Info o jídle

Chutnost: Chutný (54)

Naplánovat vaření

Příští vaření

  1. Jáhly vsypu do sítka a 2x je sparim vrouci vodou. Varim
    je v 2,5násobku lehce osolené vody domekka. Trá to
    12-15 minut. Jáhly nechám lehce zchladnout.
  2. Mezitím si kouskem másla vymazu zapékací misku.
  3. Zanu si predehrívat troubu na 180 stupñu.
  4. Uvarené jáhly rozmichám s vejci, tvarohem a medem.
  5. Polovinu jáhlové smesi naliju do zapékaci misky. Uhladím, nasypu lesni plody a zaliju zbylými jáhlami.
  6. Pokladu plátky zbylého másla a posypu cukrem.
  7. Pecu 45 minut + 5 minut zapecu pod grilem.

PS: Místo tvarohu můžeš použít ricottu.

Pro plnější chuť, uvař jáhly v mléce. V létě lesní plody vyměň za jahody či meruňky, na podzim švestky nebo hrušky, v zimě ovoň jáhly skořicí a dej vrstvu jablek s rozinkami.


 Předchozí  Všechny recepty Další