Loading...

Žitná rychlopizza

🍝

Hlavní jídlo

🏋

Zdravý


Ingredience

reset

Hlavní

0,5
lžička
110
gr
30
ml
extra virgin
30
gr
najemno nastrouhaný
1
lžička
nemusí být
70
ml

Omáčka

1
stroužek
malý
0,5
lžička
100
gr
1
lžíce

K zapečení na pizzu

120
gr

K servírování

Info o jídle

Počet vaření: 2 krát

Naposledy vařeno: 13.06.2023 19:28:56

Čas vaření: 25

Porce: 2

Chutnost: Zdravý (30)

zdroj: My cooking diary 3 (strana 258)

Naplánovat vaření

Příští vaření

Těsto

  1. Rozehřejte troubu na 220 °C
  2. Do misky nasypte a promíchejte
    1. mouku
    2. kypřicí prášek
    3. pamazán
    4. droždí
  3. přilijte a pořádně propracujte
    1. olej
    2. vodu
  4. výsledné těsto by nemělo lepit
  5. těsto dejte stranou

Omáčka

  1. v menším kastrolu promíchejte
    1. drcená rajčata s protlakem
    2. prolistujte česnek
    3. přidejte oregano
    4. osolte
    5. nechte trochu zredukovat do omářkové konzistence
  2. trvá to asi 10 minut

Pizza

  1. na pečicí papír rozprostřete 2 pizzy
  2. na těsto rozetřete omáčku
  3. vložte do trouby
  4. pečte 10 minut
  5. poté přidejte natrhanou mozarellu
  6. pečte do zezlátnutí okrají

Na konec

  1. posypte rukolou či bazalkou

 


 Předchozí  Všechny recepty Další