Loading...

Řecký kuskus salát


Ingredience

reset

Hlavní

1
ks
Malá stačí
3
lžíce
1
ks
plechovka (400g)
1
hrnek
3
lžíce
1
hrst
1
lžička
6
ks
0,5
ks
75
gr
1,5
hrnek
vřelá

Info o jídle

Chutnost: Zdravý (24)

zdroj: https://kitchenette.cz/clanek/recky-kuskus-salat

Naplánovat vaření

Příští vaření

  1. Do menšího hrnce si dejte kuskus, dvě lžíce olivového oleje, špetku soli, oregano a promíchejte vidličkou tak, aby se pěkně obalilo každé zrnko. Tuto směs zalijte horkým nebo teplým vývarem či vodou, přiklopte pokličkou a nechte nabobtnat. Po 5 - 10 minutách v závislosti na teplotě vody bude kuskus už měkký na skus a tedy hotový a připravený k dalšímu postupu.
  2. Mezitím si připravte do salátové mísy všechny zbývající ingredience. Hotový kuskus načechrejte vidličkou a přidejte do mísy. Vše lehce promíchejte, na vrch přidejte čerstvé oregano na ozdobu a salát můžete servírovat takto vlažný nebo i vychlazený.

 Předchozí  Všechny recepty Další